Jednotlivé druhy semen jsou vařeny v páře a následně drceny na směs s optimální zrnitostí a lepivostí. Tento nejšetrnější způsob tepelné úpravy zachovává přirozenou chuť a vůni. Při jeho použití je rovněž zachována i maximální atraktivita přírodních složek a nedochází ke ztrátě živin, jako je tomu při vaření ve vodě. Směs má mírně nakyslou chuť, způsobenou přidáním malého množství kyseliny mravenčí. Ta působí jako atraktor pro ryby a zároveň plní funkci šetrného přírodního konzervantu. Method partikl je dodáván v několika účinných příchutích a je plně připraven k použití. Díky své konzistenci výborně drží v krmítku. Po dopadu do vody okamžitě uvolňuje pro ryby neodolatelný mrak jemných částic. Velké množství hrubších kousků pak udržuje ryby delší dobu v lovném místě a napomáhá k selekci větších kusů. Tento partikl Mivardi neobsahuje glycerin, monopropylenglykol ani jiné podobné stabilizační látky, které obalují jednotlivá zrna a potlačují jejich přirozenou atraktivitu a zhoršují fungování v chladnější vodě.